torsdag 8. april 2010

NYHETSKRITERIER

Her har jeg funnet syv forskjellige saker, som jeg mener følger de enkelte nyhetskritetiene:

SAKEN SKAL VÆRE AKTUELL:
Jeg mener DENNE saken fra VG.NO er en veldig aktuell sak, fordi det for kun få dager siden ble begravd over 200 mennesker i jord og gjørmemassene etter jordskredet i Rio de Janeiro i Brasil.

SAKEN KAN VEKKE LOKAL INTERESSE:
DENNE saken vekker den lokale interessen vår der det er over 1000 pasieneter som har fått utsatt behandlingsfristen sin ved Sykehuset i Asker og Bærum. Saken er interessant fordi dette er ting som fort kan gjelde en selv.

















SAKEN KAN HA MED FØLELSER Å GJØRE:
HER finner du en artikkel som appelerer til følelsene. våre. Dette fordi vi opplever mennesker som er påvirket av kriserammende situasjoner, og deres opplevelser. Denne saken kommer også fra en hendelse som har påvirket hele verden.

SAKEN KAN INNEHOLDE EN KONFLINK:
Konflikter påvirker ofte andre enn partene i dem, og MIDTØSTEN-KONFLIKTEN er et eksempel på dette. Her er Palestinerne og Iseralerne blitt brakt inn i en voldsspiral som hver dag krever nye liv. For mediene er konflikt og uenigheter mye mer spennende enn harmoni.

SAKEN KAN HA MED EN KJENT PERSON:
Kjente person har en sentral plass i mediebildet, og HER finner du en artikkel om Pål Bang Hansen, som ble bisatt på torsdag.

SAKEN SKAL VÆRE SPESIELL:
Betydningsløse saker kan få gode oppslag, bare de er uvanlige nok. Slik som DENNE saken, der de omstridte "babyboksene" i Berlin der mødre kan kvitte seg med barna sine ved å putte de i en boks i veggen på et barnehjem, for så å bli adoptert videre til foreldre som vil ha dem.

SAKEN SKAL VÆRE TROVERDIG:
Det er viktig at en nyhetssak er troverdig, slik at man kan stole på det som blir sagt eller skrevet. Bilder er ofte med på å gjøre en sak enda mer troverdig. DENNE artikkelen viser markeringen av 65-års dagen for den allierte bombingen av byen Dresden. Dagen ble markert med uniformerte nynasizter som masjerte i gatene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar