tirsdag 21. desember 2010

TRADISJON TRO, NÅ!

Nok en måndesoppdatering! Det er ikke så lett med denne bloggingen,
-men det får stå til! Nå er jeg hjemme igjen, og nå er det JUL! Åå, strålende skinnende jul. Siden sist har det vært noen travle uker, og det har skjedd mye på kjelsåstoppen denne fine desmbermåned!

Først og fremst vil jeg starte med å formidle at jeg sto med glans på Bibeltesten. Jeg vil faktisk velge å gå så langt, og si at jeg synes den var enkel! Ja, rett og slett! Etter noen lange netter, kvelder og stressende lunsjpauser med intensiv pugging kom jeg godt og vell i mål. Jeg startet vell og merke med en Barnebibel, men så ble jeg nå er kløpper til slutt. Tenk det! Jeg, MAJA, sto på en BIBELfagstest! Det hadde jeg ikke trodd. Men med litt migrene på kjøpet, og noen tunge vokalkorøvelser med notater fremfor noter, kom jeg over den første studiekneika! Det er også verdt å nevnte at Sølve, Edel Kristine og jeg var forsangere på skolegudstjenesten vi hadde MIDT i studiemaset. Det var litt superskummelt og stressende, men så har jeg gjort det også!

Etter den intensive studieperioden fulgte det tidenes konsertmaraton! Det hele startet med en maagisk MOSAIC konsert i Fagerborg Kirke. CD-en er på ønskelisten, DETTE er kvalitetsmusikk! Videre fulgte en Huskonsert i regi av skolen. Her trådte jeg opp som korjente, og koret på Sølves nye julesang. Det var en ære! Det må også nevnes at på denne huskonserten ble det skrevet historie! Two-man show: Andreas Heggen og Sølve Styve Sæbø - Bohemian Rhapsody. Jeg sier ikke mer. Dette var altså en torsdag. Fredagen var det tid for den store vokalkorkonserten! Julekonsert med tente lys og håndholdte micer. Før det braket løs måtte jeg en hastetur til Asker, i begravelse til kjære, gamle Åse. Dette ble en veldig fin time, og et brekk i en ellers hektisk hverdag. Konserten fredag kveld gikk veldig fint, svært mye bedre enn på generalprøven, og takk og lov for det! Lørdag var det TSN som skulle på banen. Vi slo på stortromma med 3 rykende ferskt innøvde sanger, og hadde en særs fin konsert sammen med Høvik Janitsjarkorps! Litt hektisk i forkant, men så ble jo også det så veldig fint tilslutt. Mams var i ekstase, og det var fint å ha noen kjente vakre fjes, som Guros, i publikum! Vi avsluttet den fine lørdagskvelden med en veldig trivelig bytur i flott juleånd! Søndagen kom, og til tross for mange trøtte sjeler etter en kort natt og intensiv uke, måtte vi gjennom en god evalueringsbolk før vi kunne vaske og deretter koose oss! Etter en travel uke, kom en ny en, og denne startet med fin linjetid og tsn-prating. Skal prøve å få ut litt tunrèoversikt etterhvert. Jeg brukte min første frikveld på Askervisit og i ny konsertmodus, -konsert med Back in Business - Xmas i Asker kulturhus. Tradisjon tro, de skuffet ikke med kjendisbesøk fra både Heine Totland, Ingeborg Sundrehagen Raustøl og Amina Sewali. Videre har dagene gått, vi har til og med fått tid til litt julegaveshopping oppi alt. Vi har hatt fin linjeavslutning hos lærerMartin, og en svært fin avslutningsfest, med god underholdning, pent kledde mennesker og god mat. Denne dagen avsluttet Edel Kristine, Sølve og jeg med julete og kos. Siste dag av første halvår på Rønningen folkehøgskole gikk til med underholdning fra både vokalkor og annet fintfolk, og tidenes lengste og kosligste juletrevandring.

Nå er det jul i heimen. I dag er det 23 desember, og jeg er veldig klar for jul. Jeg tror faktisk at julestemningen er på vei, det føles bra! De siste fine juledager har vært fylt med fine folk, fin musikk, fint i glass og kopper, fine samtaler og fint hus. Jeg har hatt Caroline på overnattingsbesøk og sightseeing i Asker. Alle julegavene er unnagjort, og jeg har til og med invistert i noen grådig fine tøfler i julepresang til meg selv. Idag har jeg vært flittig og flink pike, og servert og smilt på julemiddagen til alle de narkomane i Asker. Dette er mitt 11 år, og jeg tror nesten jeg kan si at det ikke blir en jul uten. Mammas jobb er en koselig jobb! Apropos Mams, i Askerveien 44 har vi nå et fantastisk fint kjøkken, takket være en fantastisk fin Mamma. Det er koselig, og det er stas å lage te på et så fint kjøkken. Jeg har nemlig fått dilla på julete, og jeg skal drikke det heele året. Juletre i form av CHAI-TE, ala chai latte!

Oppskrift følger:
Lag en halvfull sterk Chai-te. Det fåes kjøpt hos de fleste kaffebarer ala kaffebrenneriet.
Varm melk, og skum den med fancy melkeskummer om du har.
En liten ts honning setter prikken over i-en.
Bland alt, og pittelitt kanel eller brunt sukker på toppen av melkeskummet.
Og volla, dette slår kaffe!
Med jul følger musikk, tradisjon tro, julemusikk må til. Her tenkte jeg å gi dere mitt salige favoritt-juleknippe av året 2010:

Mitt hjerte alltid vanker - Oslo Gospel Choir og Sigvart Dagsland
Strålende skinnende jul - Mosaic
Det hev ei rose sprungen - Ten Sing Norway
Angels we have heard on high - Mosaic
In the deap midwinter - Live
Deilig er den himmel blå - Vokalkor
When you wish upon a star - Ten Sing Norway
Home for Christmas - Maria Mena
Come all ye faithful - Kor Major
Joy to the world - Mosaic
Mary, did you know - Reflex
Størst av alt - Linn
Romjulsdrøm - Alf Prøysen
Himmel på jord - Kurt Nilsen og Kringkastingsorkestret
Amazing Grace, O nåde stor - Varmestua
Christmas lights - Coldplay
Hark! The herald angels sing - Mari
Nå tennes tusen julelys - Oslo Gospel Choir, Sigvart Dagsland og Prinsesse Märta Lousie
Mariavise - Asker Ten sing
Jul i svingen - Odd Nordstoga og Sissel Kyrkjebø
Himlen i min famn - Carola
Deilig er jorden - Asker kirke, julaften
Air - Jan Werner Danielsen
Sølves julesang!

I morgen er det julaften, måtte det ble en fin dag. Jeg skal, -igjen i tradisjon tro, jo, (jul ER tradisjon tro) på to gudstjenester. Kan ikke svikte Tempo på selveste juledagen, og er jo så heldig å få være gjestesanger i Asker Ten Sing i denne fine juletid. Så da er det ikke annet å gjøre, enn å troppe opp både klokken 13.30 og klokken 16.15 denne vakre dag. I morgen skal pusene få rød sløyfe på halen og finstasen skal på. Vi blir ikke så mange på selve aftnen, men det er de beste; mams, bror og mormor. Fire i fint selskap!

Nå må jeg pakke inn de siste gavene, stryke bunadsskjorte, sette stjernen på edelgranen og lage julestrømpe til Mams! Og jeg avslutter med ønsket om en strålende, skinnende, gledelig, fredelig, vakker og tradisjonsrik god jul!

mandag 20. desember 2010

HER KOMMER ET EVIG UKRONOLOGISK SAMMENSURIUM!
O GODE LIV!

HVERDAGSFJESENE

NOEN HAR REIST TIL BALI, NOEN TIL AUSTRALIA. NOEN ER PÅ FHS, NOEN ER IKKE. DERE ER ALLE SAVNET.







HEKLING ER INN! VI ER BLITT LUEPRODUSENTER.

MINNER. LOFOTEN!


FINE TANKER!
KONSERTLIV

NABOER
NOSTALGI


ØVINGSPROSESSER

VI LIKER Å TRO AT VI FORTSATT ER ATSere
STUDIOTID
LIVLIGE
SÅRE HALSER
SLAPPE DAGER

SNART VÅR?
TURNÈMINNER ATS, SOMMER! FINE FOLK
STARTFASE

FLOTT PAR
NYTTÅR
OPPUSSING
MAGI
MØTE MED INGA MARTE THORKILDSEN
ESKEPAKKING
SKOLEKOR
JULEGØY

UNGARSKE KANINER
DAGSGØY

UNGARN
DIREKSJONSSEMINAR

RØNNINGEN FHS
JULETREFEST

GLADLAKS

ESKELANDSKAP



MAGISKE
FESTLIGHETER



UTSIKT FRA KJØKKENVINDUET I ASKERVEIEN! GAMLEHUSET!

GODE TIDER MED GODE GURO
SIGVART DAGSLAND, BRYLLUP OG BEGRAVELSE!

GLADJENTER
HURRA MEG RUNDT I VILLMARKEN
SA DU FJORTIZ?
HIV OG HOI
STRÅLENDE SKINNENDE
PUNKTUM FOR I DAG.