tirsdag 24. mai 2011

VEMOD

Mens varmen tar over for kulden, har det skjedd mye i Myrerskogveien 54. Rønningen Folkehøgskole har blitt gjort om til Oslo Rønningen Vandrehjem, og alle de 150 Rønningene elevene har vendt hjem til hver sin by. Det er lenge siden stemningen har vært så vemodig, trist og lei som den var avreisedagene. Å måtte takke for et år som dette er ingen enkel sak. Å si farvel til så mange nære, fjerne eller kjære blir vanskelig når man vet at ting ikke kommer til å bli som før igjen. Men jeg er ved godt mot, takk å lov for facebook!!

Ting er, og har vært veldig tomt og leit. Det er ingen hemmelighet. Men en ting er veldig fint; Ten Sing Norway er ikke over enda! Vi har tre uker lengre år enn fhs-erne, men nå er det bare én igjen! (+ TT og ETS, blir bra) Det er nå studietid for fulle fem, og til tross for lite motivasjon er vi på G! Jeg vil si at ting går GREIT. Ikke bra, ikke dårlig. Greit! Jeg ser frem til eksamen er over, og liker godt tanken på alt det fine som skal skje fremover. En fin happening er nemlig at jeg skal feire mine 20 år med en krysning av fhs, tsn og askerfolk. Jeg tror det blir en veldig fin dag i heimen, med folk både kort- og langveisfra!

En givende og flott opplevelse de siste dagene, har vært besøk i Ullersmo fengsel. Der har vi hatt to show, og to fulle seminardager. Med fengselskor, drama, fullt band og minimannskor har vi blitt noen erfaringer og opplevelser rikere. Maken til mannfolk skal man lete lenge etter. Å så innsatte synge "Man in the mirror" er et sterkt øyeblikk, og likeså er reggea-solo og "Your my darling Angel" - duett eller dramasenario. Dette er ting jeg kommer til å huske, og som jeg skulle ønske både flere innsatte og utenfra kunne få oppleve. Barske mannfolk som leker sheriff med den største innlevelse, det er ikke et vanlig syn. Takk for at jeg får muligheten til å oppleve dette!

Det har vært 17 mai! Dette ble en veldig flott dag, med flaggheising og nasjonalsang med trompet. Deretter ble det flott søttendemaifrokost, og avreise til flotte Oslo by! Vi gikk i tog - takk til Universitet i Oslo for at dere ikke kastet oss ut! Vi hilste på kongefamilien, vi spiste is - faktisk to! Vi veivet med flagget, sang og feiret denne vakre vårdagen. Etterhvert dro vi tilbake til skolen, for rømmegrøt etterfunlgt av middagskvil. Deretter fulgte aktiviteter i barneskoleånd, -sekkeløp, 60 meter i bunad (jeg vant blant jentenee!), potetløp (vant igjen! haha) trilebår kjøring, dart (jeg tapte.) og mye annet morro. Det ble grillings og kubb, snop og kos til langt på natt! Takk for en flott dag, hele TSN sin 17 mai komité, og for alle som kom å gjorde dagen til en fin dag!


Den siste uken på Rønningen hadde vi den siste huskonserten i vårt års historie. Dag utfordret meg i starten av året, og jeg var tøff og troppet opp. Dag og jeg fremførste "Ka e du redd for"- Sigvart Dagsland med full sal og fult band. Dritskummelt, men med gode responser og vell gjennomført ble det er fin ting.

Skolen har vært på tur til Hoveøya, midt i Oslofjorden! En nydeligsommmerdag, som endte med møte spontanmøte med Ragnhild! Det var KOSELIG!

Tusen takk til Edel Kristine, som har kjøpt nye Converse til meg i England! Du er så fin!

Ellers vil jeg si at jeg vil ikke avslutte verken året eller bloggingen enda. Året er ikke omme, på noen som helst måte. Jeg skal nyte den siste tiden, de siste ukene, de siste dagene, opplevelsene. Vi skal alle stå på eksamen, -ønsk oss lykke til, og vi skal gjøre denne tiden minneverdig. Jeg har trua!